Tuesday, March 29, 2022

Exempel på biografiuppsatser

Exempel på biografiuppsatser



Referenser "George Martin," n. referenser Ginsberg, Lesley. Dessutom, för att skriva en bra biografiuppsats, lär dig av ovanstående biografiuppsatsexempel. Irmscher möter många utmanare som biograf över Longfellow. Alexander Pichushkin föddes i april i Moskva, Ryssland. I huvudsak, Exempel på biografiuppsatser Kuhns målningar fungerade som byggstenarna på vilka... Referenser: "Bob Kuhn Biografi.





Topp 10 liknande ämnen



Ladda ner JAMB CBT-programvara GRATIS nu! Exempel på biografiuppsatser: För att kunna skriva en bra biografiuppsats, exempel på biografiuppsatser, notera. Du ska också läsa några exempel på biografiuppsatser. Detta syftar till att vägleda dig att skriva ditt väl. Men innan dess, vad är en biografiuppsats? I den här artikeln ska du lära dig hur du skriver en bra biografiuppsats. Innan vi pratar om biografiuppsatsen exempelnot. Men den personen kan vara en historisk person. Kan också vara en känd skådespelare, politiker, konstnär, författare eller uppfinnare. Dessutom är poängen med den biografiska uppsatsen att avslöja vem den personen var.


Och vilket bidrag de har gjort till världen. Nedan följer stegen för att skriva en biografiuppsats:. Personen du väljer att skriva om bör vara någon känd. De måste vara någon som du kan hitta artiklar och böcker om. På så sätt blir det lättare för dig exempel på biografiuppsatser glada över att göra research. Men olika skribenter kommer att ha olika åsikter och information om din valda person. När du gör din forskning, ta även anteckningar av intressanta fakta, datum, händelser, namn. Notera också särskilt starka åsikter, särskilt om de är emot eller motsäger ditt ämne. Gör en översikt över din uppsats. Dessutom bör din uppsats följa standardformatet med fem stycken Introduktion, Kroppsstycken, Slutsats, exempel på biografiuppsatser.


Exempel på biografiuppsatser, om inte annat instruerats av din lärare. Dessutom kommer din disposition att hjälpa dig att organisera informationen du samlat in under din forskning. Medan du funderar på vilka idéer som ska inkluderas i varje stycke. Din introduktion är din chans att engagera läsaren och få dem entusiastiska över att kolla in din uppsats. Notera också. Ditt examensarbete kommer att vara kärnan som resten av din uppsats hänger på. Var därför noga med att skapa den. Se därför till att du håller dig nära det tema du introducerade i din avhandling. Vilka var exempel på biografiuppsatser som stod henne nära? Vad hade de att säga? Vilken typ av olika åsikter hade författare om henne?


Inkludera också motsägelsefull information för att ge en mer komplett och komplex bild av ditt ämne. Det är här du avslutar uppsatsen och drar dina slutsatser om ditt ämne. Försök därför att avsluta din uppsats med en smäll, inte ett sus. Exempel på biografiuppsatser, i stället nå utöver det genom att knyta deras arbete eller arv till det moderna livet. Nedan finns några exempel på biografiuppsatser:, exempel på biografiuppsatser. När George Washington var en pojke, exempel på biografiuppsatser, han tyckte om att hitta på sina egna talesätt. Det gav honom en tyst styrka som hjälpte honom att styra vår nations kurs. Som ung bestämde han sig för att lära sig ett yrke som lantmäteri. George Washington var bara sexton år gammal när han gav sig ut på sin första lantmäteriexpedition.


Att sova utomhus och leta efter sin mat gjorde tonåringen mer mogen. Denna mognad och ansvarskänsla var de perfekta egenskaperna för en militär ledare. Den andra kontinentala kongressen utnämnde honom till överbefälhavare för armén. Från till hans styrka hjälpte hans soldater att övervinna många problem. Männen led fruktansvärt under den bitande kalla vintern i Valley Forge. Se till att du gräver djupare för att upptäcka mer om dem. Dessutom, för att skriva en bra biografiuppsats, lär dig av ovanstående biografiuppsatsexempel. Etiketter: biografi uppsats exempel för studenter biografi uppsats exempel gratisexempel på biografi uppsats om dig självexempel på biografiuppsatser, prov på en biografi om mig själv.


Aktuella skolnyheter. HEM OM BLOGG ANNONSERA KONTAKTA OSS TIDIGARE FRÅGOR ALLA PROJEKTMATERIAL Svenska. afrikaans albanska amhariska arabiska armeniska azerbajdzjan baskiska vitryska bengaliska bosniska bulgariska Exempel på biografiuppsatser Cebuano Chichewa kinesiska förenklad kinesiska traditionell korsikansk kroatisk tjeckisk danska holländska engelska esperanto estniska filippinska finska franska frisiska galiciska georgiska tyska grekiska gujarati haitiska kreolska hausa hawaiiska hebreiska hindi hmong ungerska isländska Igbo indonesiska irländska italienska japanska javanesiska kannada kannada latinska kurdiska kurgiska laji kurgiska Khm Korea Makedonska Madagaskar Malajiska Malayalam Maltesiska Maori Marathi Mongoliska Myanmar Burmesiska Nepali Norska Pashto Persiska Polska Portugisiska Punjabi Rumänska Ryska Samoanska Skotsk Gaeliska Serbiska Sesotho Shona Sindhi Sinhala Slovakiska Slovenska Somaliska Spanska Sudanesiska Swahili Svenska Tadzjik Tamilska Tamilska Telugu Thai Turkiska Yrubaukrainska Vietnamesiska Turkiska Yrubaukina Telugu Thai.


Exempel på biografiuppsatser Hur man skriver en bra biografiuppsats Arkiverad i utbildning av TMLT Exempel på biografiuppsatser den 13 april, innehållsförteckning. Så här: Som att ladda personliga berättande essäexempel, se innehåll och skrivtips ». Hem Om oss Annonsera här Blogg Kontakta oss Sekretesspolicy Friskrivningsklausul.





uc ansökan essä uppmaningar



I , George Washington besökte den andra kontinentala kongressen som ägde rum i Philadelphia. Det är också värt att notera att George Washington började operera amerikanska militära styrkor under perioden av deras totala kollaps. I synnerhet, vid den tiden, fick inte USA:s armé lämpligt stöd från regeringen, eftersom de inte hade några leveranser av militär utrustning. Ändå lyckades George Washington återställa den amerikanska arméns funktion och göra den till en av de mäktigaste i världen. George Washington deltog också i striderna för att försvara New York och Boston från brittisk invasion som kulminerade med en seger för USA. I dessa strider representerade George Washington styrkan och oövervinnligheten hos amerikanska trupper i jämförelse med Storbritanniens armé.


Eftersom han var USA:s president främjade han den demokratiska styrelseregimen i landet, strävade efter integritet, maktens arv och nationella syften. Därmed blev George Washington en av de största politiska figurerna i amerikansk historia. Han dog den 14 december i Mount Vernon, Virginia, och under de senaste dagarna är han fortfarande landets nationalhjälte. En helt ny typ av anpassad skrivtjänst. Hem Blogg Uppsats exempel Exempel på biografiuppsats. Referenser Hally, A. Jesus var en av dem som gick till floden för att bli döpt. Verk som citeras Coogan, Michael J. The New Oxford Annotated Bible.


Oxford UPP. krigshjälte? hatt är de personliga egenskaper som övergår en vanlig individ till någon som gör något som andra människor finner särskilt modigt eller extraordinärt? I filmerna och romanerna framställs dessa individer som karismatiska rebeller som övervinner alla odds för att briljera, men forskare som faktiskt har studerat verkliga hjältar har funnit att hjältarna inte alla är skurna från samma tyg. De är inte alla karismatiska machotyper. De har funnit att tysta, reserverade typer också kan passa in i formen och bli hjältar. En av forskarna, Brian ansink från Cornell University, sa om hjältar, "man tänker ofta på den gung-ho, John ayne "Sands of Iwo Jima" sorts hjälte som drivs att kämpa, men det finns en hel del dessa hjältar som är mycket mer i stil med kapten Miller-karaktären Tom Hanks spelade i "Saving Private Ryan" -- den motvilliga engelskaläraren på gymnasiet...


Verk som citeras Glendinning, Richard. Stubbig, modig soldathund. Bel Air, CA: Garrard Publishing Co. Lemish, Michael G. War Dogs: A History of Loyalty and Heroism. Herndon, VA: Potomac Books, Wansink, Brian och Colin Payne och Koert van Ittersum. Biografi om någon som tjänstgjorde i första världskriget. Arkeolog Kathleen Kenyon Biografi om arkeolog Kathleen Kenyon För många kan det förstås att det faktiskt var förutsägbart att Kathleen Kenyon möjligen kunde förvandlas till en av de stora kvinnliga arkeologerna under hela 1900-talet. Hon föddes den 5 januari, , Kathleen var den äldsta dottern till den välkände teologiske intellektuella Sir Frederick Kenyon, som var administratör för British Arts Center i mer än 20 år. Någon gång på vägen kom hennes fars dotter, Kathleen upp med exakt samma uppskattning av ordning och charm med många detaljer - egenskaper som visat sig värdefulla genom åren.


Men, precis som sin far, var hon avlägsen och inte representativ. Dessa sista individualiteter skulle hindra hennes förmåga att effektivt undersöka och presentera sina upptäckter. Med det sagt kommer den här uppsatsen att ge läsaren en glimt av livshistorien Arkeologen Kathleen Kenyon. Historia om Kathleen Kenyon Kathleens... Works Cited Callaway, Joseph A. New York: Penguin, Davis, Miriam. Walnut Creek CA: Left Coast Press, Herr, Larry G. Albright och keramikhistorien i Palestina. Albright och keramikhistorien i Palestina",. New York: NEA, Sociological Imagination: En analys av en väns biografi Enligt sociologen C. rätt Mills, den sociologiska fantasin är en djup och visceral förståelse av hur våra personliga erfarenheter relaterar till faktorer som finns i ett större samhälle.


Den sociologiska fantasin är avsedd att vara ett befriande koncept, ett sätt att koppla ihop prickarna mellan atomiserade anekdoter i ens personliga liv och samhällets och historiens större svep. Ibland kan det vara väldigt frustrerande och ensamt att känna som om våra personliga upplevelser existerar isolerade och inte har någon större betydelse utanför vår egen sfär. Den sociologiska fantasin hjälper oss att skapa kopplingar mellan "jaget" och andras upplevelser utöver de i vår närmaste familj. Works Cited Mills, C. Mark Zuckerberg, grundare och verkställande direktör för Facebook, ett exempel på gott ledarskap Idag har nästan en miljard användare tillgång till sina Facebook-konton dagligen Facebook-företagsprofil, , och detta företag fortsätter att uppleva en uthållig tillväxt till stor del tack vare den upplysta ledning av dess grundare och verkställande direktör, Mark Zuckerbreg.


För att få några nya insikter om denna företagsledare, granskar denna artikel relevant litteratur för att avgöra hur Zuckerberg inspirerar arbetarna och cheferna på Facebook att efterlikna de positiva egenskaper som har rapporterats i ledarens profil. En sammanfattning av forskningen och viktiga rön om ledarskapet för Mark Zuckerberg och dess inverkan på Facebooks framgångar hittills ges i slutsatsen. Översikt över Mark Zuckerberg och Facebook Den yngsta miljardären i världen, Mark Zuckerberg utnyttjade en idé för ett nytt sätt att låta människor få kontakt med varje...


Referenser Facebook företagsprofil. Kux, S. Mark Zuckerbergs biografi. Astrum People. Zuckerberg får medarbetarengagemang. Kleopatra av Egypten är kanske en av de mest kända av alla historiska figurer och ändå är det "kända" om henne, mestadels från Hollywood-filmer, böcker och pjäser. De flesta uppteckningar om drottningen skrevs långt efter att hon hade gått bort och så mycket av det som accepteras som fakta är verkligen gissningar eller acceptans av giltigheten av dokumentation som skrivits så mycket som ett sekel efter händelserna de beskriver. Den "riktiga" Kleopatra kanske aldrig blir känd. hatthistoriker vet att det är sakligt bevisar att kvinnan var mycket intelligentare, mycket listigare och mycket mer intressant än det giriga och underbara sexuella rovdjuret som hon har porträtterats som av många skådespelerskor i mer än år.


Cleopatra, dotter till Ptolemaios XII, blev medhärskare över Egypten tillsammans med sin årige bror Ptolemaios XIII när deras far dog. Gift med sin yngre bror, Cleopatra bestämde sig för att... Citerade verk: Chauveau, Michel. Cleopatra: Beyond the Myth. Ithaca: Cornell UP, Jones, Prudence J. Cleopatra: den siste faraon. London: Haus, Roller, Duane W. Cleopatra: en biografi. Oxford: Oxford UP, Altman var en ikonoklast, och hans konst förändrade kraftigt, om inte undergrävde, filmskapandekonventioner. Altman återupplivade, såväl som parodierade, musikaliska, västerländska och kriminaldramagenrer.


Han utmanade öppet den sterila föreställningen som var mainstream-film genom att utveckla en filmvärld som var slående expansiv och avsiktligt rörig, sprängfylld av karaktärer, handlingslinjer, bilder och ljud. Berömd för sitt innovativa varumärke av improvisation och överlappande dialog, och erkänd som en mästare i samtida kamerateknik, har obert Altmans alltför idealistiska karriär i bästa fall varit ojämn. Men han är fortfarande en nyckelperson inom modern film och en sann individualist ansvarig för flera avgörande rörliga filmer från hans era obert Altman, n. obert Altmans bakgrund, starten på hans karriär, likheten i hans... Referenser Murray, N. Robert Altman. Robert Altmans biografi. Sarah Moore Grimke Judith Neis skriver om Sarah Moore Grimke, "Det är ingen tillfällighet att det var en sydländsk kvinna, född i hjärtat av det sydliga aristokratiska idealet, som först spårade mönstret av rasistiska och sexuella fördomar i Amerika," Grimkes anmärkningsvärda livet återberättas i Neis korta biografi.


Grimke växte upp i en rik slavfamilj i South Carolina. Hennes far, chefsdomare vid Supreme Court of South Carolina, ägde hundratals slavar och flera olika fastigheter i hela staten. Sarahs mamma kom likaså från en gentrifierad klass, som skapade ett maktäktenskap som fick Sarah in i livsstilen för en aristokratisk sydländsk kvinna. Men från en tidig ålder misstrodde Sarah och gjorde uppror mot slaveriet. Hennes första uppenbara olydnadshandling mot den etablerade ordningen var när hon, åtta år gammal, började lära sin svarta tjänare att läsa och skriva.


Verk som citeras Nies, Judith. Andra världskrigets sjuksköterska, Frances Payne Bolton Detta dokument presenterar en detaljerad biografi om andra världskrigets sjuksköterska, Frances Payne Bolton. Författaren undersöker hennes liv som ung och ung vuxen, vilket ledde henne till den sjuksköterskekarriär hon gjorde så stor skillnad i. Författaren beskriver de förbättringar som Bolton gjorde samt de positioner hon innehade under sitt lysande liv. Det fanns tio källor som användes för att slutföra denna uppsats. Biografi om Frances Payne Bolton Sjuksköterskeområdet har sett några stora förändringar under åren. Före andra världskrigets era sågs sjuksköterskor med ungefär samma expertis som en godisstrikare.


Sjuksköterskor delade ut medicin och städade ur sängpannor men deras kompetens och intelligens användes inte riktigt på jobbet. På grund av oförmågan att utöka sitt jobb eller förväntningarna på sitt jobb stagnerade ansökningen för... Referenser Schwartz, Karen A. En studie av sambandet mellan vårdbedömning och depressiv symtomatologi och användning av hemvård; Journal of Community Health Nursing - Vol. De kallade dem änglar: American Military Nurses of World War II. Lawrence Erlbaum Associates McGowen, Brian. Praeger förlag. Omvårdnad - Vol. Gårsdagens sjuksköterskor. Bob Kuhn är känd som en av de bästa konstnärerna på grund av sitt arbete med naturkonst till skillnad från många konstnärer.


Kuhns popularitet tillskrivs främst det faktum att hans konst anses ha förmågan att fånga sina åskådare mitt i naturens hemliga plats och nästan in i djurs sinnen. Egentligen är Bob Kuhn en av de ledande målarna av löpeldar eller djur som visas i dramatisk action. Han är unik och skiljer sig från djurmålare, särskilt moderna målare av afrikanska och nordamerikanska vilda djur, på grund av sin förmåga att fånga förekomsten av djur i rörelse. Hans hängivenhet för arbetet med att rita eller måla var inspirerad av flera utställningar. I allmänhet var hans teckningar inte bara integrerade i hans konst utan fungerade också som mästerverk av design, observation och uppfinning.


I huvudsak fungerade Bob Kuhns målningar som byggstenarna på vilka... Referenser: "Bob Kuhn Biografi. htm "Bob Kuhn: Rita på instinkt. San Antonios konstmuseum. David McDonald; Jose Antonio Navarro: På jakt efter den amerikanska drömmen i 1800-talets Texas McDonald, D. Jose Antonio Navarro: In search of the American Dream in Nineteenth Century Texas, Denton: Texas State Historical Association. Porträttet som framträder av Jose Antonio Navarro i David McDonalds historiska biografi Jose Antonio Navarro: In search of the American Dream in Nineteenth Century Texas är tänkt att vara en komplex och nyanserad sådan. Tidigare har två polariserade synpunkter från Texas lagstiftare tenderat att dominera den politiska diskursen.


Det ena är det traditionella porträttet av Navarro som en sann Texas-patriot, baserat på hans roll i att etablera en oberoende Texas-stat och forma lagstiftningen i Texas under hela hans politiska karriär. Den andra är uppfattningen att Navarro var en kollaboratör med fienden och borde ha ställt sig i linje med mexikaner vs. Anglos: McDonalds stöd till slaven... Referenser David McDonald. Texas State Historical Association. John F. Kennedy: A Biography av Michael O'Brien Syftet med att skriva denna rapport är att kritiskt analysera och tolka biografin om John F.


Kennedy skriven av O'Brien i sin bok "John F. Kennedy: A Biography av Michael O'Brien. Kennedy är en av de välkända presidenterna i Amerika som visade sig vara en legend i amerikansk historia och mördades för fyra decennier tillbaka i Dallas. Författaren till denna bok, Michael O'Brien, är en pensionerad professor i historia från University of Wisconsin - Fox Valley och författare av biografier om flera andra politiska personligheter som Joseph McCarthy och Philip Hart. En specialitet hos O'Brien är hans förmåga att berätta historier; han är en imponerande berättare. Hans berättande förmåga har gjort det möjligt för honom att skriva denna biografi på ett sådant sätt att den håller läsaren underhållen och engagerad genom hela boken. Han har gjort detta... Referenser Pedersen, W.


O'Brien, Michael. Kennedy: en biografi, bokrecension. Bibliotekstidning. 1 december, PRWeb. Kennedy's Women tells the Story of a Sexual Obsession, Los Angeles, 5 januari, Stalin: A Political iography, 2nd Edition, av Isaac Deutscher Stalin: A Political iography, 2nd Edition skrevs av Isaac Deutscher och publicerades i USA i Deutscher var en polsk kommunistisk journalist bosatt i London, England, som publicerade den första upplagan av detta verk medan Stalin var vid makten och publicerade den andra upplagan 14 år efter Stalins död. Boken fokuserar på Stalins politiska landvinningar och ger en historiskt saklig redogörelse för de ryska revolutionerna, olsjevikerna, proletariatet och det sovjetiska folket för att förklara Stalin.


Även om boken verkar objektiv i sin historiska noggrannhet, ursäktar författaren alltför lätt Stalins många brutala och opportunistiska handlingar och ger Stalin för mycket kredit för vissa sovjetiska framsteg. Ändå är boken läsvärd, så länge den läses med senare, tuffare böcker som ger en mer korrekt bild av Stalin och Sovjet... Bibliografi Deutscher, Isaac. Stalin: A Political Biography, 2:a upplagan. New York, NY: Oxford University Press, Zaveski, Zdravko. Marxist Internet Archive: Ordlista över människor - De - Deutscher, Isaac htm deutscher-isaac tillgänglig 17 januari, Mariah Carey - Biografi Mariah Carey föddes på Long Island, New York, den 27 mars, hon föddes av blandade etniciteter: Hennes mamman var irländsk-amerikanska Patricia Hickey och hennes far, Alfred Roy Carey, var venezuelansk och afroamerikan, därav den vackra bronsfärgen på hennes hud.


Hennes mamma var en sångcoach och hade sjungit opera i New York City; så hennes mamma var till stor hjälp för att få Mariah igång som sångerska. Enligt en biografi i Newsmakers Gale Biography in Context under sin ungdom var Mariah förtjust i musik av Gladys Knight, Aretha Franklin och Stevie onder Newsmakers, , p. Mariah citeras i Newsmakers-artikeln - hon pratade om sin mammas inflytande i sjutton: "Jag visste från att titta på och lyssna på min mamma att sång kunde och skulle vara mitt yrke. Verk Citerade samtida musiker. Mariah Carey. Gale Biografi i sammanhang. Lyrics Mariah Carey -- Hero Lyrics. Lana Petkovic Biografi: Lana Petkovic född den 6 juni i en bosnisk stad som heter Mostar, Lana Petkovic har kommit långt.


Petkovics föräldrar kom från två olika religioner. Hennes Mirjana-mamma var katolik medan hennes Slobadon-far var muslim. Äktenskap där par kom från olika religioner var ogillade vid den tiden – precis som de är ogillade idag på vissa håll. Enligt Petkovic tillbringades hennes tidiga barndomsår i Mostar. Hennes familjs vistelse i staden avbröts dock som ett resultat av kriget som snart skakade landet. Detta krig med Gibneys och Hansens ord, sid. Förutom oroligheterna var religiös fiendskap en bidragande orsak till nämnda separation. Petkovic lämnades i sin mammas vård. Referenser Clinton, T. Bibeln för hopp: Att bry sig om människor på Guds sätt. Nashville, Tennessee: Thomas Nelson Publishers. Gibney, M. Och Hansen, R. Immigration och asyl: Från till nutid.


Volym 1. Kalifornien: ABC-CLIO. Men han berömmer också Longfellows styrkor. Longfellow var en abolitionist och en mångkulturist långt innan det var på modet 8. Han diskuterar också Longfellows skildring av sig själv som en far i sin poesi, som både är patriarkalisk i det traditionella 1800-talssättet, men som fortfarande hedrar sina barns naturliga impulser som "irascible skojare". Han omfamnade unga, barnsliga andars uppror som samt porträtterade traditionella bilder av familjelivet. Irmscher möter många utmanare som biograf över Longfellow. Först och främst levde Longfellow ett ganska lugnt och händelselöst liv. Han var en god man och far till sina barn och lämnade sällan sitt hem. Även om Longfellow hade starka politiska åsikter föredrog han att inte tala offentligt.


På grund av denna brist på många externa dramahändelser fokuserar Irmscher på Longfellows författarskap och försöker hjälpa läsaren att se hur de illustrerar hur Longfellow såg världen. intellektuell biografi om William Edward DuBois. Författaren tar med läsaren på en utforskande resa som beskriver Dubois liv och hans bidrag till samhället och området för socialt arbete. Det fanns fem källor som användes för att slutföra denna artikel. Sedan landets start har rörelsen för att bättre förstå samhällsvetenskap varit en drivkraft bakom många av de förändringar som har ägt rum.


Samhällsvetenskap ger en grundläggande grund för upptäckten av varför mänskligt beteende är vad det är och hur medlemmar av mänskligheten interagerar med varandra. Att förstå detta är en av de viktigaste komponenterna för att förstå den mänskliga naturen och det kan öppna dörren för att vägleda samhället i positiva och konstruktiva beslut för framtiden. Förutom förståelsen för hur människor interagerar ger socialt arbete och samhällsvetenskap ledtrådar till hur man fungerar inom målgrupper. Denna förståelse kan hjälpa till att... Philip Glass iografi Philip Glass är verkligen världens bästa identifierade nu levande seriösa kompositör tack vare stora mängder amerikanska skivkontrakt. Han har en lätt exklusiv, om någonsin kontroversiell, stil som både imiteras och parodieras världen över.


Han är bekant för poppublik, crossover-publik, ny musikpublik, operapublik och i allt högre grad för kammarmusikpublik och symfonibesökare. Han uppträder regelbundet runt om i världen och uppträder med sin ensemble; en produktion som genererar ett sextiotal konserter om året. Även om han har skrivit en hel del konsertmusik, har Glass utan tvekan vunnit mest erkännande för sitt arbete inom dans, film, musikteater och opera. iography orn in altimore den 31 januari, Philip Glass upptäckte musik i sin fars radioverkstad. Förutom att betjäna radioapparater hade en Glass en rad skivor och när vissa sålde svagt tog han dem... Bibliografisamtal med Phillip Glass, av Claudio Chianura i Milano.


November Ett samtal med Philip Glass om La Belle et la B. te av Jonathan Cott. Amerikanska kompositörer: Philip Glass Getting the Maximum From the Minimalism, av Tim Page, Washington Post Staff Writer söndag, augusti Vad handlar minimalism egentligen om? Av Tom Johnson publicerad i The Village Voice Magazine i juni och i boken The voice of new music: New York City, Michelangelo iography and Detailed Information About One of His Art Works Michelangelo var en av renässansens och konstens mest inflytelserika konstnärer historia. Målare, skulptör, poet och arkitekt, Michelangelo dominerade konstscenen under nästan hela 1500-talet. Orn i , han levde till att vara nästan nittio år gammal, tid då han lämnade en oöverträffad skapelse till världen.


På Michelangelos tid hade renässansen nått sin höjdpunkt i Italien. Detta var verkligen konstgeniernas tid, som Leonardo da Vinci, Raphael i Rom och Tizian i Venedig. Av allt förkroppsligade Leonardo särskilt hela renässansens anda: han var perfekt skicklig i mer än en verksamhet och utmärkte sig som målare, som uppfinnare, som arkitekt eller som fysiker. Kanske av allt är Michelangelo närmare honom genom sin mångfald av anlag. Högrenässansen... Bibliografi Vasari, Giorgio. Målares, skulptörers och arkitekters liv. Bukarest Brion, Marcel.


Paris La Pittura Italiana. Mondadori, Rom, La Citta Eterna. Lozzi roma. artister kända under endast ett namn; Rembrandt är en av dem. Den holländska konstnärens verk kanon är extraordinär och inkluderar etsningar, självporträtt, porträtt beställda av rika mecenater och storskaliga religiösa och historiska allegorier. Rembrandts arv syns i all efterföljande konstverk i Nederländerna och faktiskt i hela Centraleuropa. Rembrandts målarstil kännetecknades delvis av hans användning av ljus och chiaroscuro, vilket ledde till en nästan fotografisk känsla av realistisk belysning. Den holländska konstnären Rembrandt van Rijn åtnjöt berömmelse och förmögenhet under hela sin karriär, vilket kännetecknades av hans engagemang för en realistisk återgivning av ljus och skugga.


Konstnärens bakgrund Den 15 juli föddes Rembrandt Harmenszoon van Rijn i Leiden i Nederländerna. Han var den nionde som föddes i en familj med tio barn. Hans far var textilmjölnare. Rembrandt gick på latinskolan och universitetet i Leiden, men hoppade av för att... Verk som citeras Darwent, Charles. html J. Paul Getty Museum. van Rijn. Alice Kessler-Harris placerar Lillian Hellmans lysande liv i ett historiskt och kulturellt perspektiv i A Difficult Woman: The Challenging Life and Times of Lillian Hellman. Kessler-Harris verkar nästan använda Hellman som en symbol för sin tid, eller ett fönster in i hur Amerika navigerade i viktiga förändringar.


A Difficult Woman är indelad i elva kapitel plus inledningen. Inledning med en djärv illustration av Hellman som poserar för en reklam vid 71 års ålder,... Machoism Introduktion och biografi Matthew Gutmann är en antropolog som skriver böcker som förvandlar sina erfarenheter och kunskaper till fraser som lär ut en läxa som inte kan ignoreras. Som professor i antropologi vid Brown University är han bekant med den könsfördom som finns i samhället och det är denna könsroll som han diskuterar i sina böcker. Innan han skrev The Meanings of Macho: Being a Man in Mexico City, bodde Gutmann i ett år i staden Colonia Santo Domingo.


Hans anledning till att stanna här var att han ville uppleva samhällets kultur och normer för att förstå den sociala dynamiken som skapade "Macho Man". Gutamann insåg att det måste finnas någon skillnad mellan stereotypen om den våldsamma och arga mexikanen och den "riktiga" mannen. Så han började sin forskning, som skulle ge honom en häpnadsväckande inblick i sanningen bakom... Referenser Matthew C. Gutmann The Meanings of Macho: Att vara en man i Mexico City. Berkeley: University of California Press Schwalbe, Michael, The Meanings of Macho: Being a Man in Mexico City. bokrecensioner. Inte bara förvärrades hans dövhet, det var också början på hans känslomässiga, psykologiska och biografi Bob Marley Famous Person.


Föreställ dig att springa för ditt liv medan du leder slavar mitt i natten utan att veta vad som kan hända med dig eller dem. En svart afroamerikan vid namn Harriet Tubman skulle chockera världen genom att inte bara riskera sitt liv för afroamerikansk biografi Harriet Tubman. Henry Ford var en amerikansk industriman och affärsmagnat som hade myntat omvandlingen av bilar och formade 1900-talet när det fortsätter att påverka 2000-talet. Henry Ford lät området för kommersiella bilar blomstra, när han ständigt revolutionerade fabriksproduktionen med sin biografi Henry Ford Influential Person.


Alexander Pichushkin, även känd som schackbrädesmördaren, var en seriemördare i Ryssland från till Alexander Pichushkin föddes i april , i Moskva, Ryssland. Enligt flera artiklar föll Pichushkin av en gunga i sina barndomsår och lämnade Biografi Famous Person Serial Killer. John Adams föddes den 19 oktober i Braintree Massachusetts till en familj av bönder som många människor i New England på sin tid ansåg att många av invånarna i Braintree var bönder, och som många av New Englands bondgårdar biografin John Adams Personal Liv.


David Foster Wallace föddes den 21 februari i Ithaca, New York. Han var en amerikansk romanförfattare, novellförfattare och essäist. Han var son till en filosofisk professor och en engelsklärare. I fick Wallace sin B. från Amherst College, och arbetade som författare. Biografi David Foster Wallace. En ung och lovande NBA-stjärna, Zach LaVine började skapa rubriker med sin dunkningsförmåga och fantastiska prestationer på banan. Genom hårt arbete och engagemang förvandlades han gradvis från en stjärnhögskole- och collegespelare till en viktig del av Timberwolves and Basketball Biography. Mica Martinez, även känd som Mica Price, är en brittisk, U. K, född den 9 januari i Northampton shire, är en Glamour Adult Model-underhållare med räckvidd på Babestation och fungerar som en internetkameramodell.


Hon är en glamour tjej med tatueringar av stora Biografi Famous Person Personal Life. Golfspelet sägs vara ett klassiskt men mycket konkurrenskraftigt spel som belönar de allra bästa på banan och Jim är utan tvekan en enastående spelare. Jim Furyk är en veteran amerikansk golfspelare som spelar på PGA Tour och har Biografi Famous Person Golf. Abraham Lincoln förändrade världens handlingar, han avslutade inbördeskriget i USA, genom att befria slavarna och använda Abraham Lincoln Biografi Personligt liv. Eric Berry är en professionell fotbollsspelare som för närvarande bedriver sin handel med Kansas City Chiefs. Han är en 9-årig veteran från NFL och spelar i defensiv backposition som en fri säkerhet. Berry anses allmänt som comebackkillen Biografi Famous Person Football.


Patricia Highsmith föddes i Texas år Hon tillbringade sitt vuxna liv i Frankrike och Schweiz. Hon är författare till klassiker som Strangers on a Train och Nothing That Meets the Eye.

No comments:

Post a Comment