Tuesday, January 25, 2022

Utforskande uppsats

Utforskande uppsats



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. Artiklar Bloggare Guider Exempel. Till sist gjorde jag en intervju med en primärkälla. Vissa uppdrag är dock inte argumenterande utan snarare är de det utforskande uppsats. Hur viktigt är det att citera tung industri bort från bostadsområdena? Ökar en hög koncentration av plast växthuseffekten i vår miljö?





Undersökande frågor: Typer



Den här sidan är utforskande uppsats till dig av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna, utforskande uppsats. Detta material får inte publiceras, reproduceras, utforskande uppsats, sända, skriva om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Många pappersuppdrag kräver att du ska fastställa en position och försvara den med ett effektivt argument. Vissa uppdrag är dock inte argumenterande, utan snarare, utforskande uppsats, de är utforskande, utforskande uppsats. Utforskande uppsats uppsatser ställer frågor och samlar information som kan besvara dessa frågor.


Men huvudpoängen med den utforskande eller undersökande uppsatsen är inte att hitta definitiva svar. Huvudpoängen är att göra undersökningar om ett ämne, samla information och dela den informationen med läsarna. Om ditt förfrågningsunderlag är långt, utforskande uppsats, du utforskande uppsats vill förutsäga hur du utforskade ditt ämne genom att beskriva strukturen i din uppsats, källorna du övervägde och informationen du hittade i dessa källor. Din prognos kan lyda ungefär så här:. För att utforska mitt ämne och försöka svara på min forskningsfråga började jag med nyhetskällor. Jag forskade sedan i vetenskapliga källor, till exempel peer-reviewed tidskrifter. Till sist gjorde jag en intervju med en primärkälla.


Alla dessa källor gav mig en bättre förståelse av mitt ämne, och även om jag inte kunde svara fullt ut på mina forskningsfrågor, lärde jag mig mycket och begränsade mitt ämne för nästa pappersuppgift, problemlösningsrapporten. För denna OWL-resurs, utforskande uppsats, exemplet undersökande process undersöker ett lokalt problem för att samla in mer information så att en lösning så småningom kan föreslås. Identifiera ett problem som din universitetsinstitution, studenter, fakultet, personal eller utforskande uppsats område och genomför explorativ forskning för att ta reda på så mycket du kan om följande:.


Du behöver inte argumentera för en lösning utforskande uppsats problemet vid denna tidpunkt. Poängen med den utforskande uppsatsen är att ställa en förfrågningsfråga och ta reda på så mycket du kan utforskande uppsats försök att svara på din fråga. Skriv sedan om din förfrågan och resultat. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Utforskande uppsats Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Allmänt skrivande Vanliga skrivuppgifter Undersökande artiklar.


Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University.





uppsatsskrivande på magisternivå



Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Undersökande essäer skiljer sig mycket från argumenterande essäer. Istället för att skriva för att övertyga publiken om giltigheten av en avhandling, kommer du att skriva för att ta reda på ett problem och kanske dra några preliminära slutsatser om hur det kan lösas. Men det finns en annan aspekt av den utforskande genren som är lika viktig. En utforskande uppsats är i huvudsak en retrospektiv av din skriv- och tankeprocess när du arbetar igenom ett problem. Den beskriver när, hur och varför du genomförde vissa typer av forskning. Den här typen av skrivande handlar om hur man arbetar igenom problem som kräver skrivande och research.


Exempel: Tror du att bristen på sociala bekvämligheter i en stat är ett resultat av dåligt genererade intäkter eller misskötsel? Essäkonturer hjälper dig att organisera dina tankar och strukturera dina stycken bättre för att undvika att utelämna relevant information när du skriver. Denna introduktion måste vara informativ, iögonfallande och lovande. Den här introduktionen bör också beskriva omfattningen, beskriva frågan eller ämnet som behandlas, belysa dess utmaningar och inkludera en kort översikt över ditt sätt att ta itu med problemet. Detta tillvägagångssätt kommer att få din läsare att längta efter att veta mer. En oorganiserad, vag och felfylld introduktion skapar ett totalt felaktigt intryck av ditt skrivande. Att uppnå detta kan verka lite svårt, så nedan är några tips för att skriva en övertygande introduktion:.


Efter introduktionen kommer nästa uppsatsens brödtext. Huvudstyckena förklarar utförligt den markerade omfattningen, sammanhanget, bakgrundsinformationen och syftet med ämnet som undersöks. Denna del av uppsatsen är uppdelad i två segment:. Den syftar till att förklara varför de förstår situationen från den vinkel som representeras i uppsatsen. När du lägger fram sina tankar bör du notera följande när du skriver:. En undersökande uppsatsavslutning innebär inte en upprepning av sammanfattningen av dina resultat. Detta är långt ifrån fallet. När du avslutar, diskutera dina reflektioner och varför du tror att det finns ett behov av ytterligare forskning om ämnet du just utforskat.


Ge också dina läsare intrycket av att du är glad över att fortsätta. Det är utmärkt att avsluta med att uppmana dina läsare eller publik till handling. Låt dig inte avskräckas. Nedan är några bra exempel på utforskande uppsatser du kan studera för att lära dig berättarstilen:. En annan aspekt du kan behöva hjälp med är att hitta ämnen för utforskande uppsatser. Även om du kan känna dig frestad att välja vilket ämne som helst för att diskutera slumpmässigt, bör en bra undersökande uppsatsfråga kryssa i följande rutor:. Det finns ett brett utbud av kategorier att välja ett ämne från.


Undersökande essäämnen kan skapas på:. Utan att känna till de rätta tricken för bergsklättring kommer toppen se oåtkomlig ut. Detsamma gäller den här skriften. Utan att följa dessa tips kanske du aldrig vet hur man skriver en utforskande uppsats. Är du för upptagen eller känner dig lite för dålig för att få din uppsats gjord? Det kan vara så att du behöver ett professionellt öga för att hjälpa dig skapa den perfekta utforskande uppsatsen för skolarbete. Handgjort är ett meddelande bort! Med många plattformar som erbjuder olika skrivtjänster kan det verka som en uppförsbacke att hitta rätt hjälp. Men med Handmadewriting har du inga bekymmer! Här har du licensierade och trovärdiga experter att arbeta med. Författarna levererar alltid förstklassigt skrivande i rätt tid.


Handmadewriting syftar till att rymma alla, även om de har en snäv budget. Lägg din beställning genom att helt enkelt registrera dig på plattformen och fylla i dina krav och en erfaren skribent gör resten! Lingvistik är en engelskspråkig kategori som behandlar logisk dialektal analys och tolkning. Den försöker avslöja språkets form, betydelse och sammanhang. Medan de flesta studenter kan uppfatta lingvistik som ett enkelt ämne, är det ganska komplicerat. Engelska handledare kan utfärda ämnen inom lingvistik inom olika discipliner som fonologi eller semantik, vilket gör att många elever kämpar med att ta itu med forskningsrapporterna. Astronomi är studiet av universum och de fysiska enheter som omger det.


Dessa himlaobjekt inkluderar månen, solen, stjärnor, planeter, kometer och meteoriter. Den innehåller flera ämnesdiscipliner som låter eleverna förstå konceptet med kursen. Det är därför det ger en omfattande grund för forskningsartiklar på högskolor och universitet. Astronomi är ett spännande ämne med breda, komplexa ämnen. Eftersom ämnet koncentrerar sig på universum och rymden, tycker de flesta eleverna att teman är främmande och förvirrande. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Nordquist, Richard. utforskande uppsats. kopiera citat. Vad är en personlig uppsats Personligt uttalande? Definition och exempel på formella uppsatser. Periodisk uppsats Definition och exempel.


Vad är en bekant essä i komposition? Skillnaden mellan en artikel och en uppsats.

No comments:

Post a Comment