Friday, January 28, 2022

Hur man parafraserar i en uppsats

Hur man parafraserar i en uppsats



Mitt fall "Author1" citerar "Author2" med bara 2 ord. De bästa kolhydraterna för den allmänna hälsan kommer från hela livsmedel, och tillsatt socker är bäst att undvika. Till exempel har båda formaten MLA och Chicago olika omskrivningskrav. Ogland, C. Vår artikel kommer att vara till hjälp eftersom den beskriver tidningens struktur och innehåller tips om att skapa intro, kropp, slutsats, hur man parafraserar i en uppsats.





Exempeluppsats för sammanfattning, parafrasering och citering



Parafrasering är att uttrycka innehållet i en passage med olika ord. Med andra ord, innan du lägger en tegelsten, se till att du vet hur huset i slutändan kommer att se ut. Att lära sig detta hur man parafraserar i en uppsats, kolla in min handledning om uppsatsskrivande för nybörjare. Den bästa platsen för en omskrivning är vanligtvis i avsnitten förklaring och exempel i ett stycke. Det är här du kommer att tillhandahålla huvuddelen av ditt bevis eller stöd. Du kan parafrasera ett avsnitt som kommer att tjäna till att förklara ett koncept eller beskriva en process.


Du kan också parafrasera specifika exempel. Det här är den svåraste delen, och låt mig ge dig 4 tekniker som du kan använda nu för att slutföra det här steget, hur man parafraserar i en uppsats. Till exempel, om meningen börjar med en orsak och slutar med en effekt, börja din mening med att prata om effekten och förklara sedan orsaken. Beväpna dig med en synonymordbok; den här onlineversionen fungerar utmärkt. En tesaurus är som en ordbok, bara den ger dig alternativ för ordval. Detta liknar teknik 1, men i den här kan du ordna den ursprungliga meningen eller till och med hela stycket som du vill, så länge det behåller den ursprungliga betydelsen.


Till exempel kan den ursprungliga passagen innehålla allmänna och specifika påståenden som är placerade på måfå. Du kan ordna innehållet i avsnittet så att det flyter från allmänt till specifikt. Ett exempel på att ordna om innehåll i en mening är att byta från aktiv till passiv röst eller vice versa. Vad menar jag med denna roliga fras? Jag menar att om den ursprungliga meningen är väldigt lång kan du dela ner den i två eller flera meningar. Om avsnittet innehåller två eller flera meningar som kan kombineras, dela upp dem i en mening.


Använd eventuellt en eller flera övergångar för att få den att passa in snyggt. Här är min handledning om hur man använder övergångar i en uppsats. Att minska på kolhydrater som tillsatt socker i läsk, godis och bakverk kommer att minska kalorierna och är bra för din allmänna hälsa. Att ersätta dessa kolhydrater med näringsrika val som fullkorn, frukt och grönsaker kommer att ge dig de näringsämnen du behöver för god hälsa, hur man parafraserar i en uppsats, tillsammans med bränslet din kropp längtar efter att prestera som bäst. De bästa kolhydraterna för den allmänna hälsan kommer från hela livsmedel, och tillsatt socker är bäst att undvika. I den första meningen använde vi teknik 1 — vända början och slutet av en mening. Originalet avslutas med att välja rätt kolhydrater. Vi börjar med det. De följande två meningarna i omskrivningen är ett exempel på hur man använder teknik 3 – omarrangera innehåll.


Vi tog mer allmänna begrepp och satte dem i mening 2. Och mening 3 är mer specifik eftersom den ger exempel på idéerna i föregående mening. I parafrasen listade vi skälen i mening 2 och gav exempel i mening 3. Detta är en bra och användbar sak att göra, särskilt i situationer där antalet sökande överstiger antalet lediga. För att fatta en flock viktiga utbildningsbeslut måste vi identifiera våra starkaste och svagaste elever. skolastisk mätning i nästan hundra år. En hållbar strategi, den är särskilt användbar när sökanden är fler än de tillgängliga lediga platserna. Elever som visar de starkaste och svagaste resultaten bör identifieras för att möjliggöra effektivt beslutsfattande inom utbildningen.


Först vände vi början och slutet av meningen. Den omskrivna versionen känns som om vi läser originalet från slut till början. Och i mening 3 använde vi teknik 3 och bytte meningen från den aktiva rösten till den passiva rösten. Du bör bara göra detta sparsamt. Men byt gärna från den passiva till den aktiva rösten så ofta du vill, hur man parafraserar i en uppsats. Den aktiva rösten är bättre och mer önskvärd. historia läroplan. historien kämpar kontinuerligt för att effektivt diskutera ämnet ras, hur man parafraserar i en uppsats. Orsaken till hur man parafraserar i en uppsats är inte att historiker eller utövare inte kan se sambandet mellan ras och historia.


Den verkliga utmaningen är inneboende i hur de berättar historien. Vi använde återigen synonymer genom hela avsnittet. Och pedagoger är lärare. Du kan leta efter sådana ledtrådar i originalpassagen för att komma på dina egna ord och fraser som är synonyma med de som används i originalet. Därefter använde vi teknik 4 i den andra meningen i det ursprungliga avsnittet. Denna mening är lång och kan lätt delas upp i två kortare. Och vi använde teknik 2 igen — med synonymer. Amerikaner har förbisett grunderna i processen för statlig utveckling. I mening 1 använde vi i första hand teknik 2 — synonymer. För meningen och stycket handlar egentligen om statsbildningens historia.


Så vem mer skulle kunna skriva historien om bildandet av amerikanska stater om inte historiker? Detta är vår möjlighet att använda ett nytt ord som är helt korrekt. Och, precis som i föregående exempel, är mening 2 i originalet riktigt lång och ger oss en möjlighet att klippa ner den, vilket är teknik 4. Vi delade upp den här meningen i två. Observera att a hur man parafraserar i en uppsats plats att bryta en mening är vid utseendet av det andra verbet. En annan pekare på en bra plats att bryta upp en mening är en konjunktion hur man parafraserar i en uppsats en övergång. Jag kallar dessa kraftord eftersom de tillåter författaren att förlänga meningar. Ingenstans finns de affärer och skandaler som matar mediamaskinen runt Windsors. Hur man parafraserar i en uppsats toppskvaller de senaste åren har varit ett potentiellt äktenskap mellan ett kungligt barnbarn och en juriststudent med en flämtande skuldsatt mamma.


Det är inte utsatt för skandaler och kontroverser, i motsats till Windsors. Stadens största snack på sistone har varit ett eventuellt äktenskap mellan prinsessan med en juriststudent vars mamma har en skuld. Utöver det kan du upptäcka små ändringar i formuleringar och fraser men inga större ändringar i menings- eller styckestruktur. Detta tillvägagångssätt fungerar alldeles utmärkt. De kan få korttidsjobb inom servicebranschen, söka placering i studentutbytesprogram eller ansöka om universitetsstipendier i Västeuropa eller U.S.A. Och när det gäller ungdomar från tonåringar till personer i trettioårsåldern, hur man parafraserar i en uppsats, de verkar knappast värdera höga nationella politiska ideal. Du kanske har märkt att vi använde teknik 2 — synonymer — genom hela omskrivningen.


Detta är den mest använda tekniken som fungerar varje gång. Vi klippte också ner den första meningen eftersom den är riktigt lång. Att sammanfatta är inte en omskrivningsteknik i sig, så använd den med försiktighet när du parafraserar eftersom en viktig detalj kan sväljas hur man parafraserar i en uppsats i processen. Även om hon var starkt favoriserad för att vinna valet, enligt många politiska observatörer, kostade det här uttalandet Rousseffs stöd från centrala röstblock och var en av de viktigaste faktorerna som ledde till ett omval. Enligt många förståsigpåare, även om hon var starkt positionerad för att vinna loppet, berövade hennes ställning henne avgörande röstningsblock och resulterade så småningom i ett omval.


I denna parafras använde vi teknik 1 och 2. Vi började båda meningarna vid en punkt som förekommer i mitten av den ursprungliga meningen. På så sätt låter varje mening annorlunda. Att använda synonymer är mycket kraftfullt i parafrasering, hur man parafraserar i en uppsats. Bunden hur man parafraserar i en uppsats USA genom bilaterala militärallianspakter samordnade de två länderna inte bara sin politik gentemot kommunistblocket, utan fungerade också som ett bålverk mot de kommunistiska sovjeternas och Kinas expansion, hur man parafraserar i en uppsats. Bundna till Förenta staterna genom tvåsidiga militära alliansavtal lyckades de två nationerna sin strategi att hantera de kommunistiska länderna och fungerade som en skyddsmur från sovjeterna och Kina.


Du kan uppnå en bra parafraserad passage bara genom att använda synonymer. Detta blir särskilt användbart när man parafraserar svåra passager. Att använda synonymer med hjälp av en synonymordbok kan hjälpa dig att få uppgiften gjord. Hushållens genomsnittliga skuldsättningsgrad är den lägsta sedan ekonomin – skapade en god cirkel av tillväxt. En uppåtgående tillväxtcykel inträffar när dagligvaror och petroleum blir billigare och människor har mer pengar att spendera. ekonomin, har fått ett uppsving. För första gången delade vi faktiskt upp de två första meningarna, vilket betyder att vi satte ihop dem till en. Vi använde också teknik 3 för att ordna om ordningen i vilka delar av meningen förekommer. Istället fokuserade vi på att klumpa upp och ner och ordna om.


Även om det hotande kravet att alla tester ska utföras online har diskuterats, har man inte känt till i vilken grad stater är oförberedda, hur man parafraserar i en uppsats. Och bara fem skolsystem uppfyller kraven. Detta är ett problem som är vanligt i de flesta stater. Trots diskussionerna om onlinetestkravet är det oklart hur väl staterna är förberedda, med endast fem skolsystem som uppfyller kravet. Vi använde återigen chunking up och chunking down i det här exemplet. Vi delade upp den ursprungliga meningen 1 i två meningar. Och sedan slog vi ihop de två kommande meningarna i originalet till en. Detta är ett sätt på vilket vi gjorde vår omskrivning olik, vilket är vad vi vill.





patriotisk uppsats



Det kan också hända om du inte korrekt citerar källan till omskrivningen. Den framhäver alla stycken som är för lika en annan källa, även när strukturen har ändrats eller synonymer används. Läs mer om de bästa plagiatkontrollerna för studenter i vår djupgående jämförelse. Omskrivning är dock inte plagiat om du korrekt citerar källan. Detta innebär att inkludera ett citat i texten och en fullständig referens, formaterad enligt din önskade citatstil. Förutom att citera, se till att all omskriven text är helt omskriven med dina egna ord. Oavsiktligt plagiat är ett av de vanligaste exemplen på plagiat. Du kanske har glömt att citera en källa, eller omskriva något lite för noggrant. Överväg också att köra ditt arbete genom ett plagiatkontrollverktyg innan du skickar in, vilket fungerar genom att använda avancerad databasprogramvara för att skanna efter matchningar mellan din text och befintliga texter.


För att undvika plagiat när du sammanfattar en artikel eller annan källa, följ dessa två regler:. Mitt fall "Author1" citerar "Author2" med bara 2 ord. Får jag parafrasera "Författare1" men citera "författare2", varför? Finns det användbara fall? Eller den här typen av hänvisningar är begränsade? Jag kan inte hitta "author2" originaltext för att citera honom rakt av. Om du inte kan hitta den ursprungliga källan är det acceptabelt att citera den indirekt genom att lista huvudkällan "som citerad i" källan du hittade den i. Se denna FAQ för hur du gör det i APA Style. Så vad är skillnaden mellan att parafrasera och sammanfatta? Måste jag inkludera sidnumret för båda citaten? Dessutom går jag bara igenom och skriver akademiska litteraturgranskningar. Om jag talar om en övergripande generalisering av litteraturen och vad litteraturen handlar om behöver jag citera det?


Parafrasering och sammanfattning liknar varandra; att sammanfatta är bara i större skala. Du skulle parafrasera en specifik mening eller två, medan du skulle sammanfatta en hel text eller lång passage. Du behöver alltid ett sidnummer för att parafrasera. När du sammanfattar en hel text behöver du inte inkludera ett visst sidnummer, men när det är ett specifikt avsnitt eller avsnitt ur texten är det ändå användbart att inkludera ett sidintervall som visar var man kan hitta relevant information i texten. Om du gör en bred generalisering om litteraturen som helhet kanske det inte är meningsfullt att inkludera ett citat, eftersom det du säger gäller allt du täcker.


Om du talar lite mindre brett, till exempel om de studier som täcker ett visst ämne, skulle det då vara vettigt att inkludera citat för att visa vilka studier du refererar till. Flera studier undersöker effekterna av Facebook-användning på självkänsla Smith, ; Jones, ; Dane et al. Jag är inte tydlig med den här delen av parafraseringsdelen i APA. Den "para. Det beror på att källan är en webbplats utan sidnummer – styckenummer används som en alternativ lokalisering för att visa vilken del av texten som parafraseras. Du kan lära dig mer i vår guide till APA-citat i text. Hoppas det hjälper! Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! Bundna till Förenta staterna genom tvåsidiga militära alliansavtal lyckades de två nationerna sin strategi att hantera de kommunistiska länderna och fungerade som en skyddsmur från sovjeterna och Kina.


Du kan uppnå en bra parafraserad passage bara genom att använda synonymer. Detta blir särskilt användbart när man parafraserar svåra passager. Att använda synonymer med hjälp av en synonymordbok kan hjälpa dig att få uppgiften gjord. Hushållens genomsnittliga skuldsättningsgrad är den lägsta sedan ekonomin – skapade en god cirkel av tillväxt. En uppåtgående tillväxtcykel inträffar när dagligvaror och petroleum blir billigare och människor har mer pengar att spendera. ekonomin, har fått ett uppsving. För första gången delade vi faktiskt upp de två första meningarna, vilket betyder att vi satte ihop dem till en. Vi använde också teknik 3 för att ordna om ordningen i vilka delar av meningen förekommer. Istället fokuserade vi på att klumpa upp och ner och ordna om.


Även om det hotande kravet att alla tester ska utföras online har diskuterats, har man inte känt till i vilken grad stater är oförberedda. Och bara fem skolsystem uppfyller kraven. Detta är ett problem som är vanligt i de flesta stater. Trots diskussionerna om onlinetestkravet är det oklart hur väl staterna är förberedda, med endast fem skolsystem som uppfyller kravet. Vi använde återigen chunking up och chunking down i det här exemplet. Vi delade upp den ursprungliga meningen 1 i två meningar. Och sedan slog vi ihop de två kommande meningarna i originalet till en. Detta är ett sätt på vilket vi gjorde vår omskrivning olik, vilket är vad vi vill. Vi använde också synonymer, som, som ni vet, är den huvudsakliga och vanligaste tekniken som används vid parafrasering:. Observera att de två sista objekten är övergångar.


Övergångar kan användas som skarvpunkter till antingen chunk up eller chunk down, som vi gjorde i det här exemplet. Abrams, S. Framväxten av distriktschefer för sociala medier. Distriktsförvaltningen, 48 7 , Green, C. Michigan Law Review, 1 , Ogland, C. Religion och attityder till abort och abortpolitik i Brasilien. Journal for the Scientific Study of Religion, 50 4 , Popham, W. Rätt test av fel anledning. Phi Delta Kappan, 96 1, Rochester, A. En afroamerikansk och latinsk historia i USA. Smith, A. Ekonomi: Ledare i flocken. Du, C. Förlustaversion och risksökande i relationerna mellan Korea och Japan. Journal of East Asian Studies, 20 1 , Din e-postadress kommer inte att publiceras.


För närvarande har du JavaScript inaktiverat. Ett enkelt, tydligt och kortfattat ordförråd är dock alltid önskvärt. Hur man parafraserar korrekt: Grundläggande regler Läs först om originaltexten tills du förstår djupgående koncept och tema. För det andra är det klokt att lägga originalet åt sidan och skriva en omskrivning på ett anteckningskort. Viktigast av allt, anteckna nyckelord under utkastet till parafras för att påminna dig senare om hur du visualiserar att använda materialet. Att ange ämnet är nyckeln i en sådan process. Jämför sedan din återgivning med originaltexten för att säkerställa att din version kortfattat skildrar all viktig information men i en ny form.


Sparsamt, använd citattecken för att visa vad som är lånat direkt. Slutligen är det oundvikligt att registrera källinformationen som sidnumret för att enkelt kunna tillskriva den den omskrivna uppsatsen. Tips om hur man parafraserar Parafrasering bör begränsas till de delar av texten som är relevanta för syftet med uppsatsen. Att parafrasera alla texter är meningslöst. Avstå från att kopiera ord till ord från originaltexten. Förbli relevant för originaltexternas betydelse och tema. Vissa författare kommer sannolikt att förvränga den ursprungliga betydelsen av texten.


Det viktigaste är att skribenterna inte bör lägga till nya begrepp till källmaterialet medan de skriver omskrivningen. Om du måste citera, gör det sparsamt. Det skulle dock vara viktigt att undvika att inkludera citat i den omskrivna texten. För att påminna publiken om att du parafraserar, är inkluderingen av taggar viktigt för att ge exakt riktning. Slutligen bör författaren kontinuerligt revidera det omskrivna för att eliminera risken för plagiat. Den omskrivna texten ska ha unik meningsstruktur och ordföljd.


Tips om revidering Kontrollera om du inskjutit dina åsikter och begrepp i strid med vad som presenterades i originaltexten. Kontrollera om du har förvrängt, ändrat innebörden eller syftet med originaltexten. Den avsedda innebörden av det ursprungliga avsnittet bör förbli tydlig i den omskrivna texten. Kontrollera om du utelämnar eller utelämnar viktig information. Författaren bör också kontrollera om han eller hon citerade stora avsnitt som skulle kunna omformuleras ytterligare. Författaren bör också kontrollera om han eller hon presenterade det omskrivna materialet som sitt originalverk. Den grammatiska kontrollen kan också göras för att bekräfta användningen av citattecken, kommatecken och versaler i texten. Exempel på omskrivning Ursprunglig passage Kroniskt sjuka är inte på något sätt begränsade till sjukhus eller andra institutioner.


Exempel på stark omskrivning Patienter med livstidstillstånd är inte begränsade till sjukhuslokalerna. Exempel på svag parafrasering Enligt Andersons uppfattning är kroniskt sjuka patienter inte begränsade till avdelningarna. Att skriva en reflekterande uppsats om en händelse?

No comments:

Post a Comment