Friday, December 17, 2021

Uppsats om industriell revolution i Europa

Uppsats om industriell revolution i Europa



Referenser IvyPanda. Lagar som fabrikslagen antogs för att förbättra arbetsförhållandena. Varför är Martin Luther King Jr. Livet förändrades drastiskt under den industriella revolutionen, industriell revolution i europa uppsats. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Men de stora uppfinningarna inom energi, kemikalier och material som stål ökade effektiviteten i forskningen och tillväxten av mikrouppfinningarna. The First Industrial Revolution, Cambridge, Storbritannien: Cambridge University Press,





Anförda verk



Den europeiska industriella revolutionen var en tid av drastiska förändringar. I England blev det en förvandling från handverktyg och handgjorda föremål till maskinbearbetade och massproducerade varor. Tillväxten av fabriker ersatte stugindustrierna och ledde till utvecklingen av städer. Växande städer och fabriker ledde till förändringar i transporter, arbetsförhållanden och arbetsförhållanden. Dessa förändringar hjälpte i allmänhet arbetarnas liv, även om det till en början fanns fler negativa än positiva. Arbetare skulle köpa råvaror från köpmän, ta det tillbaka till sina stugor, därav namnet, industriell revolution i europa uppsats producera varorna i sina hem.


Denna industri var effektiv men arbetarnas produktivitet var låg. Därefter var varor högt i pris och exklusivt för endast rika människor. Den industriella revolutionen innebar att fabriker kunde masstillverka föremål till mycket lägre kostnader än stugindustrin, vilket gjorde varor mer överkomliga för konsumenterna. Med uppfinningen av ångmaskinen underlättade en övergång från landsbygdens vattenhjul till ångmotorer som en industriell kraftkälla uppkomsten av fabriker och industristäder. Fabriker startade urbaniseringsprocessen genom att få människor att lämna landsbygdssektorerna och flytta till städerna i jakt på ett bättre liv.


Befolkningsökningen i städerna orsakade överbefolkning, industriell revolution i europa uppsats, föroreningar, och blev därmed en grogrund för smittsamma sjukdomar. Städer hade en snöbollseffekt och utvecklade nya affärer. Nya och förbättrade transportsystem utvecklades. Utvecklingen inom transporter spelade en viktig roll i industrialiseringen. Växande städer krävde investeringar för att förbättra infrastrukturen, inklusive vägar, broar och kanaler. Detta banade väg för industrialisering som behövde ett effektivt system för att transportera massmängder industriell revolution i europa uppsats varor från fabriker till marknader. Fabriker ändrade betydelsen av arbete. Även om de arbetade timmarna var ungefär desamma i fabriken eller i stugan, tappade fabrikens löntagare kontrollen över takten och arbetssätten.


Ständig övervakning var också en ny upplevelse, åtminstone för hushållets överhuvud. Hushållsföreståndaren, vanligtvis familjefadern, var arbetsledare i den familjedrivna stugan. I fabrikerna förlorade han sin övervakningskraft och var bara arbetare. Följaktligen undvek män fabriksarbete i början av artonhundratalet. De flesta stugarbetande familjer valde att bo kvar i sina hem. När fabriksproduktionen växte såg hemarbetarna sina inkomster krympa. Nästa generations stugarbetare skulle tycka att deras val lutade mycket tyngre mot fabriker. Livet förändrades drastiskt under den industriella revolutionen. Fabriksarbetare levde i bakterier angripna, trånga och mycket ohälsosamma förhållanden, ungefär som deras arbetsplats.


Barn och kvinnor arbetade under svåra förhållanden och arbetade långa dagar med låg lön. Mycket av den brittiska arbetarklassen hade det sämre. Reallönerna stagnerade medan arbetare offrade frihet, hälsa industriell revolution i europa uppsats familj. Regeringens engagemang behövdes för att ändra dessa förutsättningar. Lagar som fabrikslagen antogs för att förbättra arbetsförhållandena. Bibliografi Cross, Gary, industriell revolution i europa uppsats. Szostak, Rick. Teknik och det amerikanska samhället. New Jersey: Prentice and Hall Inc, industriell revolution i europa uppsats. Martin, Mary. Weiner, Jerry. Mer, David. Låt oss granska: Globala studier. Föreläsningar på The College of Aeronautics.


Windsor Locks, Ct. Efter industrialiseringens första uppträdande i Storbritannien anslöt sig många andra nationer till den industriella... Den industriella revolutionen var en stor förändringstid för män, industriell revolution i europa uppsats, ekonomin, hushållslivet,... Stäng menyn Uppsatsämnen, industriell revolution i europa uppsats. Relaterade essäer Industriell revolution Den industriella revolutionen var en period i England när handkraften byttes över... Industriell revolution i olika länder Efter industrialiseringens första uppträdande i Storbritannien anslöt sig många andra nationer till den industriella... Kvinnor: effekten av den industriella revolutionen Den industriella revolutionen var en stor tid av förändring för män, ekonomin, hemlivet,... Vetenskap i den industriella revolutionen Den industriella revolutionen på 1800-talet gjorde förmodligen mer för att forma livet i...





bekanta uppsatsämnen



Med tillkomsten av denna revolution markerade den industriella utvecklingen perioden av övergång från tillämpningen av handgjorda verktyg till massproduktion, upproret av moderniserade fabriker och användningen av unik drivning och väldrivna maskiner. Fabriker byggdes för massproduktion av olika produkter som från början var handgjorda. Järn- och textilindustrin växte fram. Det var utveckling av ångmotorn. Dessa industrier spelade en viktig roll i den industriella revolutionen. Transportsystemen förbättrades avsevärt. Kommunikation och bankverksamhet förbättrades av revolutionen. Industrialiseringen som ägde rum i Europa ökade i volym.


Nya tillverkade varor utvecklades. Vissa individer gynnades av denna utveckling när deras livsstilar förbättrades. Emellertid minskade sysselsättningsmöjligheterna för de okvalificerade och levnadsvillkoren försämrade Wyatt Varje land behandlas som en ekonomi med framstegen i varje jämförs distinkt med någon form av underförstådd modell. Faktum är att många frågor av direkt betydelse för den europeiska industrialiseringen fungerade inom politiska gränser. När så inte var fallet påverkades frågorna av politiska val. Under senare år har ytterligare ett skäl uppstått för att se på industrialiseringen i nationella termer. De flesta länder som vill industrialisera modernt tvingas mobilisera hela den nationella maktapparaten för att driva den industriella revolutionen framåt.


Följaktligen är ett sådant drag tänkt att framstå som en politisk vilja. I förlängningen tillämpas detta på den europeiska industriella revolutionen på 1800-talet. Innan man fortsätter att titta på hela Europa, som är ett mycket större område än ett land, som en lämplig modell för att studera industrialisering, är det meningsfullt att avvika till en enhet som är mindre än ett land. Det är uppenbart att det i pionjären, Storbritannien, fanns mindre divisioner där den faktiska industriella revolutionen ägde rum innan den spred sig till resten av landet och följaktligen till hela Europa. Den industriella revolutionen kom faktiskt mycket tidigare än vad som dokumenterats.


South Lancashire och Black Country var de platser där industrialiseringen började. Detta följdes av utveckling av industrier i Lincolnshire och Kent. Koncentrerade industriområden inklusive Sheffield, Hallamshire och West Country ullregionerna revolutionerade områden efter bomullsregionerna. Några av de regioner som befann sig i den första fasen av industrialiseringen, inklusive North Wales, Derbyshires högländer och Cornwall, uppstod faktiskt som tillverkningskoncentrationer i senare faser Wyatt. Förutom de tidssekvenser som identifierades i tidig industrialisering låg funktionella relationer som bidrog till industrialiseringen.


Agrarutvecklingen i vissa regioner kan ha rört sig i andra mindre gynnade. Å andra sidan påverkade industri- eller stadsutveckling i regioner som Lancashire jordbrukstillväxten i närliggande län. Storbritannien är födelseplatsen för den industriella revolutionen. Före den industriella revolutionens början bodde majoriteten av människorna i Storbritannien i oviktiga samhällen på landsbygden. Den dagliga tillvaron för dessa befolkningar var beroende av jordbruk. Överlevnaden för den vanliga individen var svår. Det var knappa inkomster. Hunger och sjukdomar var oföränderliga. Befolkningen producerade det mesta av sin mat, kläder, heminredning och utrustning. Tillverkningen bedrevs i hembygdsgårdar eller små lanthandelsbutiker. Handverktyg och okomplicerade maskiner användes.


Den viktigaste var den stora fyndigheten av kol och järnmalm. Dessa var grundläggande för industrialiseringen. Dessutom var landet politiskt stabilt. Detta innebar att den kunde hämta råvaror från kolonierna. Kolonierna fungerade också som marknadsplats för färdigvarorna West 6. Efterfrågan på färdiga varor ökade snabbt. Handlarna av dessa produkter krävde mer ekonomiska metoder för att producera varorna. Följaktligen uppstod mekanisering och det storskaliga produktionssystemet. Tygindustrin påverkades kraftigt av industrialiseringen. Innan mekaniseringen och framväxten av fabrikssystemet tillverkades tyger mestadels i hemmen. Tillverkningen av tyg i hemmen resulterade i termen stugindustri.


Handlare skulle tillhandahålla råvarorna till enskilda hem. De tillhandahöll också okomplicerad utrustning. De skulle sedan hämta de färdiga varorna. Arbetsmiljön på den tiden var som värst och orsakade problem med mänskliga rättigheter. Hur det fungerar. Det fanns ingen lag för att begränsa dessa problem. Efter att ha känt allvaret i detta problem började folk bilda fackföreningar. Till exempel, I, samlades fackföreningsmedlemmar från alla delar av England i Manchester för att träffas. De organiserade TUC:s fackliga kongress London genom att hålla ett årsmöte och fatta beslut om att vidta åtgärder i frågor som rör arbetarklassen.


I början, TUC TUC. Man försökte också lösa problemet med barnarbete. På den tiden fanns det många små barn som arbetade i farliga situationer och som inte fick ordentligt betalt för sitt arbete. Barn var tvungna att göra farliga saker för att överleva, som att rengöra skorstenar och drifthjälpmedel. Till exempel finns det Labor Standards Act i Storbritannien. Storbritannien skyddar för närvarande barns och arbetares mänskliga rättigheter genom att lagligt begränsa minimilönen efter ålder, uppsägningar och anställning och typer av arbete. Urbanisering är en av de bestående egenskaperna hos den industriella revolutionen. Storbritannien, till exempel, före industrialiseringen bodde 80 procent av befolkningen på landsbygden. Utbildning var också en stor förbättring under den industriella revolutionen.


Erkännande av den akuta nödvändigheten av att ge moralisk, intellektuell och yrkesutbildning till massornas kvinnor så att de kan bli moraliska agenter för männen i de stora massorna dokument 7. Kvinnor får nu utbildning så att de kan arbeta för män, men att ha utbildning för kvinnor är ett stort steg i förbättringen eftersom kvinnor behandlades mer som objekt snarare än som verkliga människor. John Wesley inrättade söndagsskolor för arbetarklassen, hjälpte de arga arbetarna att inte bilda en revolution mot sociala reformer och grundade metodistkyrkan eftersom han trodde att folket behövde en känsla av personlig tro. Inom den medicinska industrin användes nya sätt för enorma framsteg. Nya metoder för att göra operationer mycket säkrare, mindre smärtsamma och förhindra att bakterier sprids inuti kroppen.


Vaccinationer hade skapats. Den första vaccinationen var mot smittkoppor skapad av Edward Jenner. Varje stad har ett eller flera slumområden där arbetarklassen är packad dokument 5. Den enorma klyftan mellan kapitalisterna och den urbana arbetarklassen orsakade sådan fattigdom för arbetarna att de kröp ihop på ett mycket litet område för värme. Gatorna var fulla av smutsigt översållade med djur- och grönsaksavfall dokument 5 att luften de regelbundet andades var berusad och ohälsosam. Proletariatens fattigdom ledde till barnarbete. Fabrikerna sysselsatte barn vid 5 års ålder och de arbetade timmar om dagen.


Barn slogs regelbundet med ett band för att få dem att arbeta snabbare, och i vissa fabriker doppades de med huvudet först i en vattentank om de blev sömniga. De som rymde riskerade att hamna i fängelse. Ventilationen var så dålig att människor dog av det mer än naturliga orsaker eller sår. Det fanns 43 fall av änkeskap och , utblottade barnhem från arbetarklassens dokument 6. Föräldrar var överens om att deras barn skulle arbeta för att hjälpa familjen. I Storbritannien steg demografin. Arbetarklassen fick massor av barn som de inte hade råd att försörja så de gav upp dem som föräldralösa. Antalet urbana städer ökade, och befolkningen gick från de flesta områden med fyrtio till etthundratrettio personer som bodde där i , stora städer i Storbritannien hade över etthundratrettio personer som bodde där i dokument 4.


Den nya medelklassen var mycket liten. Familjer som en gång var stadsarbetare bodde nu i fina hem och åt och klädde sig väl. Många trodde att de fattiga är ansvariga för deras nöd.

No comments:

Post a Comment