Thursday, December 16, 2021

Sexualundervisning argumenterande uppsats

Sexualundervisning argumenterande uppsats



Dela detta: Twitter Facebook. Men med sexualundervisning och program kan det hjälpa människor att förhindra det. Dessutom kommer denna uppsats att förklara vad förhållandet mellan sexualundervisning och moralisk panik är; uppstår också moralisk panik när sexualundervisning lärs ut eller inte i skolan? Å andra sidan är p-piller ett preventivmedel i form av en tablett. Alla ämnen Min. För ungdomar i synnerhet, sexualundervisning argumenterande uppsats, Sexualundervisning är viktig, eftersom den hjälper dem att förstå sina föränderliga kroppar under puberteten, information om preventivmedel, samt preventivmedel och deras betydelse och effekter, och de olika typer av relationer som finns. Därför bör föräldrar och lärare alltid hitta tid att prata med sina elever och barn om viktig information relaterad till sex, eftersom de flesta ungdomar hamnar i problem med oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar sexualundervisning argumenterande uppsats ett resultat av brist på viktig information.





Skriv in ett eller flera nya nyckelord och tryck på Enter för att söka



Anonyma författare komponerade "kokböcker" som just här erbjöd formler för olika sorters och färger av färg. Jag håller absolut med om ovanstående. Dessutom skulle jag uppmuntra att använda en tjänst som WritePaper. Info för att korrekturläsa ansökningsuppsatser. Det skadar aldrig att ha ett andra par ögon på dessa dokument! net var den första länken som kom upp. Jag blev lite chockad över kvaliteten på papperet de gav mig. Rekommenderade det till ett gäng av mina utländska vänner och nu använder de det också. Fredagen den 27 augusti, Argumenterande uppsats: Sexualundervisning. Sedan flera år tillbaka har det funnits en kontroversiell fråga om sexualundervisning i Filippinerna.


Ska det läras ut i skolan eller ska det förbli som en familjeangelägenhet? Även om sexualundervisning anses vara tabu, är det nödvändigt att det lärs ut i skolor eftersom 1 det främjar säkert sex, 2 det begränsar spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar och 3 minskar det höga födelsetalet, särskilt i tredje världens länder. som Filippinerna. Sexualundervisning kommer att främja säker sex bland sexuellt aktiva individer. Enligt Witmer finns det två typer av sexualundervisningsklasser. Den omfattande sexualupplysningen tar upp åldersanpassade ämnen om kroppsuppfattning, säker sex, preventivmedel, etc. Sexualundervisning argumenterande uppsats, nd. Säkert sex innebär att använda åtgärder som preventivmedel, som latexkondomer och p-piller, för att undvika sexuellt överförbara sjukdomar STDs och oönskade graviditeter när man deltar i någon sexuell aktivitet.


Den vanligaste typen av preventivmedel är latexkondomen, sexualundervisning argumenterande uppsats, som är lättillgänglig i de flesta apotek. Å andra sidan är p-piller ett preventivmedel i form av en tablett. Den innehåller kvinnliga hormoner som östrogen och gestagen som hämmar ägglossningen. Till skillnad från kondomer behöver p-piller receptbelagda på grund av dess olika biverkningar, sexualundervisning argumenterande uppsats. Den andra typen av sexualundervisning är avhållsamhet till äktenskap, som betonar avhållsamhet från allt sexuellt beteende.


Detta program tar inte upp någon information om preventivmedel, sexuellt överförbara sjukdomar, etc. Sexualundervisning begränsar spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar. Om ungdomarna fick rätt utbildning om riskerna och konsekvenserna av sexuellt beteende, sexualundervisning argumenterande uppsats, då skulle dessa situationer minska. När säker sex inte utövas kan flera konsekvenser uppstå; varav en är någon form av infektion som överförs genom samlag eller genital kontakt. Sexuellt överförbara sjukdomar kan botas, även om vissa är farligare än andra. Ett exempel på en STD är herpes, som är en virussjukdom som orsakar blåsor och utslag på huden eller på slemhinnan. En mer extrem typ av STD är HIV - en infektion av humant immunbristvirus som orsakar AIDS eller förvärvat bristvirus, som är en allvarlig och ofta dödlig sjukdom.


Det överförs genom vissa blodprodukter genom sexuell eller genital kontakt. Slutligen minskar sexualundervisning den höga födelsetalen i tredje världens länder. Som en konsekvens av bristen på sexualundervisning finns det ett högt födelsetal i Filippinerna. Det är roten till många problem som överbefolkning och fattigdom. Överbefolkning är den stat där ett stort antal människor bor på ett visst område som är för litet för deras kvantitet. Det kan leda sexualundervisning argumenterande uppsats bristen på naturresurser och mer föroreningar. Å andra sidan är fattigdom, som är dominerande i landet, tillståndet att ha lite eller inga pengar, sexualundervisning argumenterande uppsats några få eller inga ägodelar.


Sexualundervisning skulle kunna lära ut familjeplanering och på så sätt göra människor medvetna om att ha rätt antal barn. Sexualundervisning ger människor medvetenhet om deras ansvar och rättar också till deras sexualundervisning argumenterande uppsats tanken på sex. I grund och botten är sexualundervisning nödvändig eftersom ungdomen oundvikligen kommer att möta en situation i livet där kunskap om denna fråga skulle vara till hjälp. Barn kan inte lita på media och vänner för information om sex, utan de måste vara ordentligt utbildade om dessa saker för att de ska inse vikten av säker sex, riskerna för könssjukdomar och effekterna av höga födelsetal. Sexualundervisningsdebatten hettar upp i Filippinerna. Sexualundervisning i skolan.


Det här är den uppsats jag gillar minst eftersom jag skrev om ett så typiskt ämne när jag kunde ha tänkt på något bättre. Dessutom, om någon skulle läsa min uppsats, tror jag inte att de skulle ha blivit övertalade av mina argument. Upplagt av Alec på AM E-posta detta BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Pinterest. ADmin 23 april, sexualundervisning argumenterande uppsats, vid AM. Okänd 16 mars kl, sexualundervisning argumenterande uppsats. Anna 21 september kl. Nyare inlägg Äldre inlägg Hem. Prenumerera på: Posta kommentarer Atom.





postmodernism essä



När det gäller växande barn, främst tonåringar, är det viktigt att deras föräldrar och lärare delar denna viktiga information med dem. De flesta tonåringar befinner sig i kompromitterande situationer med oönskade graviditeter och till och med sexuellt överförbara sjukdomar på grund av brist på information. Detta bevisar att sexualundervisning är viktig i skolor och hemma, eftersom den täcker alla ämnen från reproduktion, sexualitet, preventivmedel och relationer bland annat. Därför bör föräldrar inte undvika att diskutera sexualundervisning med sina barn, eftersom denna information skulle forma dem och hindra dem från att fatta negativa beslut som kan påverka deras liv.


Blake, Susan et al. Hanson, Glen et al. Droger och samhälle. Behöver ett skräddarsytt prov på argumenterande essä skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Vikten av sexualundervisning. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Hur ska människor utbildas om sex? Vilka fördelar med att utbilda människor om sex Slutsats Fungerar Citerad. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om vikten av sexualundervisning specifikt för dig! Denna argumenterande uppsats om betydelsen av sexualundervisning skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta.


Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Sedan flera år tillbaka har det funnits en kontroversiell fråga om sexualundervisning i Filippinerna. Ska det läras ut i skolan eller ska det förbli som en familjeangelägenhet? Även om sexualundervisning anses vara tabu, är det nödvändigt att det lärs ut i skolor eftersom 1 det främjar säkert sex, 2 det begränsar spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar och 3 minskar det höga födelsetalet, särskilt i tredje världens länder. som Filippinerna.


Sexualundervisning kommer att främja säker sex bland sexuellt aktiva individer. Enligt Witmer nd finns det två typer av sexualundervisningsklasser. Den omfattande sexualupplysningen tar upp åldersanpassade ämnen om kroppsuppfattning, säker sex, preventivmedel, etc. Witmer, nd. Säker sex innebär att använda åtgärder som preventivmedel, som latexkondomer och p-piller, för att undvika sexuellt överförbara sjukdomar STDs och oönskade graviditeter när man deltar i någon sexuell aktivitet. Den vanligaste typen av preventivmedel är latexkondomen, som är lättillgänglig i de flesta apotek. Å andra sidan är p-piller ett preventivmedel i form av en tablett.


Den innehåller kvinnliga hormoner som östrogen och gestagen som hämmar ägglossningen. Till skillnad från kondomer behöver p-piller receptbelagda på grund av dess olika biverkningar. Den andra typen av sexualundervisning är avhållsamhet till äktenskap, som betonar avhållsamhet från allt sexuellt beteende. Detta program tar inte upp någon information om preventivmedel, sexuellt överförbara sjukdomar, etc. Sexualundervisning begränsar spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar. Om ungdomarna fick rätt utbildning om riskerna och konsekvenserna av sexuellt beteende skulle dessa situationer minska. När säker sex inte utövas kan flera konsekvenser uppstå; varav en är någon form av infektion som överförs genom samlag eller genital kontakt.


De sa att de som tog på sig oskuldslöften förnekade ederna fem år senare och hade haft sex under den tiden. De ansåg att informationen från utbildningen inte kunde hjälpa tonåringarna och inte kunde förhindra tonårsgraviditet. Men det är verkligen bevisat att sexualundervisning kan minska tonårsgraviditet och tonårsfödslar. Den nyligen släppta statistiken visade att födelsetalen gick från Ventura County Star, enligt California Department of Public Health, frekvensen av tonårsfödslar som tidigare var. För det andra fann en epidemiolog vid CDC - Trisha Mueller att sexualundervisning fungerar och det fördröjer också att tonåringar har sex, vilket oundvikligen leder till att tonårsgraviditeten minskar.


Baserat på en nationell undersökning av 2, tonåringar i åldern 15 till 19 år, fann hennes team att tonårspojkar var tre gånger mer benägna att använda preventivmedel jämfört med de som inte gick igenom sexualundervisning. Vann, Doheny, De insamlade bevisen har påpekat att sexualundervisning verkligen kan minska tonårsgraviditet. Avslutningsvis betonas därför återigen att sexualundervisning bör genomföras i skolan. Nuförtiden är sexscener flitigt porträtterade i vissa filmer och TV-program som tonåringar tittar på. Även på Internet, när man klickar på en viss länk till en webbplats, läggs annonser som innehåller sexuella meddelanden och bilder ut vid sidan av sidorna som om de vore normala.


Tonåringar kunde lätt ha förirrat sig till sådana webbplatser och omedvetet fått felaktig information om sex. Men i filmer och TV-program, även om det finns en gräns för minderåriga barn, är de äldre tonåringarna tillgängliga för demonstration av sexscener i denna media. Sexscener i media framställs som avslappnade och ofarliga och verkade inte medföra några allvarliga konsekvenser, vilket fick tonåringarna att se sådana medier för att bli lurade av producenterna som använder sex för att marknadsföra sin produktion. Varför har tonåringar sex n.


d Det bör noteras att utan att verkligen veta om det kan sex vara farligt. Därför är det viktigt att sexualundervisning implementeras i skolor så att tonåringar kan få den information de behöver från rätt källor; nämligen lärare som är välinformerade om ämnet. Å andra sidan hävdade vissa att sexualundervisning är ineffektiv och inte ger ut rätt information för att hjälpa tonåringar att fatta rätt beslut för sin sexualitet. Föräldrar, lärare skäms fortfarande över sex. En undersökning visade att forskning har dock visat att sexualundervisning verkligen ger den välbehövliga informationen och minskar sexuell aktivitet eftersom tonåringar fick korrekt information från klasserna.


För det första är det stor skillnad mellan de som tog sexualundervisning och de som inte gjorde det. Figur 1 nedan National Survey of Children visar skillnaden i procent mellan tonåringar som utsätts för sexualundervisning och de som inte är. Detta beror på att när tonåringar utsätts för lögnen att sex är ofarligt, ökar deras sexuella aktivitet eftersom de inte har täckt sexualundervisningen ännu. För det andra, att få rätt information om sex kan också minska antalet fall av hiv, aids och könssjukdomar bland tonåringar. Tonåringar kan lära sig att en av de främsta orsakerna till könssjukdomar är genom sexuell aktivitet. Även oralsex kan vara en väg för överföring av sådana sjukdomar. Sex- och AIDS-undervisning har genom forskning bevisats att de försenar sexuell aktivitet och att de lär elever som är mer sexuellt aktiva att ha säkrare sex.


Skolhälsoutbildning för att förebygga AIDS och STD, Det finns många sexuellt utnyttjade barn som inte kom fram i ljuset eller uppmärksammade myndigheter på vad som har gjorts grymt mot dem. Den felaktigt placerade skammen, skulden och rädslan för att bli skuldbelagd har hindrat dem från bekännelser till föräldrar eller auktoritetspersoner. Sexualundervisning har först nyligen blivit viktig under de senaste åren, men sexuella övergrepp mot barn har funnits genom hela mänsklighetens historia. Att implementera sexualundervisning i skolor kan således minska antalet sexuella övergrepp mot barn och därmed ge barn och tonåringar en utväg.


Carroll, Förutom det kan tillgången till sexualundervisning också erbjuda hjälp och vägledning till barn med inlärningssvårigheter när de går igenom puberteten. Sexuella övergrepp mot barn definieras som varje form av sexuell aktivitet som tvingas på ett barn, oavsett om det är en person som är yngre eller äldre än barnet. Munro, Munro hävdade att barn och tonåringar är sårbara och ofta kan utsättas för sexuella övergrepp utan att någon vet. Och eftersom de inte fick någon rådgivning eller undervisning, har de inte full förståelse för att bli utnyttjade.

No comments:

Post a Comment